Műanyag szegély a láthatatlan 45 mm-es szegélyhez

Kód: ZJ1245
Ft590 / db Ft488 ÁFA nélkül
Kiszállítás 24 órán belül (>1000 db)
Szállítási lehetőségek

Az LEGI műanyag láthatatlan járdaszegély, amelynek magassága 4,5 cm, hossza 100 cm, ideális választás, ha határolja a füvet, befejezi a füves tömböket és az egymásba kapcsolódó járdák széleit, vagy elválaszt két kerti területet. A járdaszegély újrahasznosított műanyagból készül.

Részletes információ

Termék részletes leírása

LEGI Műanyag szegély a reteszelő és füves burkolat éleinek láthatatlan lezárására, vagy két "kerti" terület elválasztására. A fűtömb rögzítéséhez műanyag szögeket kell vásárolni. A műanyag szegély ideális megoldás a kerti területek (fű, talajtakaró kéreg, kavics, járda) felosztására.

obrubnik+hreby-popis

Tipp: Ha járdaszegélyt formáz, először merítse meleg vízbe, vagy hagyja felmelegedni a napon. Ez rugalmasabbá teszi az anyagot és megakadályozza az esetleges deformációt. 

Paraméterek:

 • anyaga: újrahasznosított műanyag
 • méretek: 45 x 1000 mm
 • vastagság: 4 mm
 • súly: 0,3 kg / db
 • csomagban: 1 db
 • szín: fekete
 • szükséges tulajdonságok: fagyállóság
 • anyaga: újrahasznosított műanyag (polietilén)
 • a feltüntetett méretek +- 1-2 mm gyártási eltérést mutathatnak
 • az LEGI műanyag szegélyek a következő magasságokban is kaphatók:
 • 60 mm
 • 80 mm

Összeszerelés:

Ha kíváncsi arra, hogyan lehet összekapcsolni a járdaszegély egyes mérőrészeit, jó hírünk van az Ön számára. Minden LEGI járdaszegély mindkét oldalon zárrendszerrel van felszerelve, amely megbízható és erős csatlakozást biztosít. A kapcsolat egyszerű behelyezéssel történik, ami nem igényel nagy erőt, és mindegyikőtök kezelni tudja. A csatlakozási rendszert akkor is használhatja, ha a járdaszegélyt körbe szeretné csatlakoztatni.

Maga a járdaszegély felszerelése nagyon egyszerű, és tényleg bárki megbirkózik vele. Először fedje le a talajt vagy öntözze be. Ezután kösse össze az egyes szegélyelemeket, és gumikalapáccsal óvatosan kalapálja a kívánt helyre. A járda elfordításához a műanyagot le kell vágni, lásd a részletet a képen. Ha járdaszegélyt formáz, először merítse meleg vízbe, vagy hagyja felmelegedni a napon. Ez rugalmasabbá teszi az anyagot és megakadályozza a repedést.

 mceclip0-12

Rögzítése

A fektetéskor fokozatosan rögzíteni kell a műanyag járdaszegélyt. Két lehetőség közül választhat: műanyag és fém szög közül. A műanyag horgonyszegek különösen akkor használhatók, ha a szokásos altalajhoz - például a skyprén talajhoz - rögzítenek. Az acél horgonyszegek viszont olyan helyeken használhatók, ahol sűrűbb altalajjal találkozik – például agyagos talajban.

A műanyag járdaszegély egyenes részének elhelyezésekor 3 horgonyszeg elegendő 1 méterre. Ha azonban hajlítja és formázza a járdaszegélyt, tanácsos az alkatrészt 6 horgonyszeggel rögzíteni. Az 1 méteres LEGI-járdaszegély egy részén mindig 6 szeglyuk van. Mindkét típusú felsorolt  szegek illeszkednek ezekbe a lyukakba. Egy közönséges kalapács elegendő a szegek kalapálásához.

Alakozás

A műanyag járdaszegélyeket a kerti területek, virágágyások vagy utak jellege miatt kell kialakítani. A tényleges hajlítás előtt meg kell vágni a járdaszegélyt, ehhez csak klasszikus aprítókra vagy kombinációkra lesz szükség, majd elkezdheti az alakítást. A járdaszegély egy méteres része akár meg is hajlítható, körülbelül 32 cm átmérőjű kört hozva létre. Ezt az alakot például fák határolásakor használhatja.

Az anyag rugalmasságának növelése érdekében javasoljuk, hogy hagyja a járdaszegélyeket egy ideig közvetlen napfényben, merítse meleg vízbe vagy melegítse fel hőpisztollyal. A legtöbb esetben azonban ez a fűtési eljárás nem szükséges a nagy rugalmasság miatt.

Kapcsolódó termékek

Maguk a járdaszegélyek és a horgonyos szegek mellett kerti textíliákat is használhat műanyag járdaszegélyek elhelyezésekor. A leggyakoribb típusok közé tartozik a geotextília és a nem szőtt mulcs textília. Leggyakrabban a szövet elválasztó rétegként szolgál, amely ugyanakkor megakadályozza a gyomnövények túlnövekedését. A textíliák nincsenek penésznek vagy rothadásnak kitéve. A kerti textíliákat a járdaszegély alá helyezik, és rögzítésüket maguk a rögzítő körmök biztosítják a járdaszegélyen keresztül. A kerti textil elválasztja a talaj által alkotott alsó réteget és a felső réteget, amely leggyakrabban mulcs kéregből, díszes kavicsokból, csempékből áll és stb.

A járdaszegély teljes hosszában ereszcsatornával rendelkezik, hogy elférjen a kerti tömlő vagy vezeték, amely nem csavarodik, és pontosan tudja, hová vezeti a kertben a földben.

A járdaszegélynek teljes hosszában kialakított vályú van kialakítva, kerti tömlők vagy vezetékek elhelyezéséhez, ami ennek köszönhetően nem csavarodik, és pontosan tudja, hová vezeti a kertjében a földben.

Mit mondanak az LEGI láthatatlan járdaszegélyek -ről, az ügyfelek?

"Körülbelül 10 éve használom a műanyag járdaszegélyeket, és eddig nagyon elégedett vagyok. Eddig nem vettem észre semmilyen sérülést a járdaszegélyeken, és az idő foga sem jelzi őket semmilyen módon. Motoros fűnyíróval kaszálunk, ha nincs sérülés a járdaszegélyek szélein. Tökéletesen formázhatók. Számomra 100%-os elégedettség." (Jiřina W.)

"A járdaszegélyekkel nagyszerű dolgozni. Átvágás  nélkül nagyon szilárdak és stabilak, vágással jól alakíthatók. Nagy elégedettség. Használtam őket a kavicsokkal borított kertben lévő gyermeksarok szegélyezésére. Biztosan használni fogjuk még valahol." (H. Lucia)

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Műanyag láthatatlan járdaszegélyek
Jótállás: 2 év
Súly: 0.3 kg
Hoszaság: 1 m
Szín: fekete
Anyag: műanyag
Járdaszegély típus: Láthatatlan járdaszegély
Magasság: 45 mm

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: