Ügyfélszolgálat:info@jeza.hu

Műanyag szegély a láthatatlan 80 mm-es szegélyhez

Kód: ZJ1280
Ft1 010 / db Ft835 ÁFA nélkül
Pillanatnyilag nem elérhető
Szállítási lehetőségek
A tétel elfogyott…

Az LEGI műanyag láthatatlan járdaszegély 8 cm magas és 100 cm hosszú ideális választás, ha szegélyeznie kell a gyepet, be kell fejeznie a füves tömböket és az egymásba illeszkedő járda széleit, vagy el kell választania két kerti területet. A járdaszegély újrahasznosított műanyagból készül.

Részletes információ

Termék részletes leírása

Az LEGI műanyag járdaszegély  ideális elem láthatatlan határának elválasztására két kerti területeknek, például járdák, talajtakaró kéreggel vagy kavicsos ágyak és gyepnek.

Tipp: Ha járdaszegélyt formáz, először merítse meleg vízbe, vagy hagyja felmelegedni a napon. Ez rugalmasabbá teszi az anyagot és megakadályozza az esetleges deformációt.

Paraméterek:

  • anyaga: újrahasznosított műanyag
  • méretek: 80 x 1000 mm
  • vastagság: 4 mm
  • súly: 0,3 kg / db
  • csomagban: 1 db
  • szín: fekete
  • szükséges tulajdonságok: fagyállóság

Az LEGI műanyag szegélyek a következő magasságokban is kaphatók:

Rögzítése:

A fektetéskor fokozatosan rögzíteni kell a műanyag járdaszegélyt. Két lehetőség közül választhat: műanyag és fém szög. A műanyag horgonyszegek különösen akkor használhatók, ha a szokásos altalajhoz - például a skyprén talajhoz - rögzítenek. Az acél horgonyszegek viszont olyan helyeken használhatók, ahol sűrűbb altalajjal találkozik – például agyagos talajban.

A műanyag járdaszegély egyenes részének elhelyezésekor 3 horgonyszeg elegendő 1 méterre. Ha azonban hajlítja és formázza a járdaszegélyt, tanácsos az alkatrészt 6 horgonyszeggel rögzíteni. Az 1 méteres LEGI-járdaszegély egy részén mindig 6 szeglyuk van. Mindkét típusú felsorolt szegek illeszkednek ezekbe a lyukakba. Egy közönséges kalapács elegendő a szög kalapálásához.

 

Alakozás:

A műanyag járdaszegélyeket a kerti területek, virágágyások vagy utak jellege miatt kell kialakítani. A tényleges hajlítás előtt meg kell vágni a járdaszegélyt, ehhez csak klasszikus aprítókra vagy kombinációkra lesz szükség, majd elkezdheti az alakítást. A járdaszegély egy méteres része akár meg is hajlítható, körülbelül 32 cm átmérőjű kört hozva létre. Ezt az alakot például fák határolásakor használhatja.

Az anyag rugalmasságának növelése érdekében javasoljuk, hogy hagyja a járdaszegélyeket egy ideig közvetlen napfényben, merítse meleg vízbe vagy melegítse fel hőpisztollyal. A legtöbb esetben azonban ez a fűtési eljárás nem szükséges a nagy rugalmasság miatt.

Összeszerelés:

Ha kíváncsi arra, hogyan lehet összekapcsolni a járdaszegély egyes mérőrészeit, jó hírünk van az Ön számára. Minden LEGI járdaszegély mindkét oldalon zárrendszerrel van felszerelve, amely megbízható és erős csatlakozást biztosít. A kapcsolat egyszerű behelyezéssel történik, ami nem igényel nagy erőt, és mindegyikőtök kezelni tudja. A csatlakozási rendszert akkor is használhatja, ha a járdaszegélyt körbe szeretné csatlakoztatni.

Maga a járdaszegély felszerelése nagyon egyszerű, és tényleg bárki megbirkózik vele. Először fedje le a talajt vagy öntözze be. Ezután kösse össze az egyes szegélyelemeket, és gumikalapáccsal óvatosan kalapálja a kívánt helyre. A járda elfordításához a műanyagot le kell vágni, lásd a részletet a képen. Ha járdaszegélyt formáz, először merítse meleg vízbe, vagy hagyja felmelegedni a napon. Ez rugalmasabbá teszi az anyagot és megakadályozza a repedést. 

Kapcsolódó termékek:

Maguk a járdaszegélyek és a horgonyos szögek mellett kerti textíliákat is használhat műanyag járdaszegélyek elhelyezésekor. A leggyakoribb típusok közé tartozik a geotextília és a nem szőtt mulcs. Leggyakrabban a szövet elválasztó rétegként szolgál, amely ugyanakkor megakadályozza a gyomnövények túlnövekedését. A textíliák nincsenek penésznek vagy rothadásnak kitéve. A kerti textíliákat a járdaszegély alá helyezik, és rögzítésüket maguk a rögzítő szögek biztosítják a járdaszegélyen keresztül. A kerti textil elválasztja a talaj által alkotott alsó réteget és a felső réteget, amely leggyakrabban mulcs kéregből, díszes kavicsokból, csempékből áll.

A járdaszegély teljes hosszában ereszcsatornával van ellátva, a kerti tömlő vagy vezeték elehelyezésére, amely nem csavarodik, és pontosan tudja, hová vezeti a földben a kertben.

Mit mondanak az ügyfelek az LEGI láthatatlan járdaszegélyek- ről:

"Körülbelül 10 éve használom a műanyag járdaszegélyeket, és eddig nagyon elégedett vagyok. Eddig nem vettem észre semmilyen sérülést a járdaszegélyeken, és az idő foga sem jelzi őket semmilyen módon. Motoros fűnyíróval kaszálunk, ha nincs sérülés a járdaszegélyek szélein. Tökéletesen formázhatók. Számomra 100%-os elégedettség." (Jiřina W.)

"A járdaszegélyekkel nagyszerű dolgozni. Metszés nélkül nagyon szilárdak és stabilak, vágással jól alakíthatók. Nagy elégedettség. Használtam őket a kavicsokkal borított kertben lévő gyermeksarok szegélyezésére. Biztosan használni fogjuk valahol." (H. Lucia)

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Műanyag láthatatlan járdaszegélyek
Jótállás: 2 év
Súly: 0.37 kg
Hoszaság: 1 m
Szín: fekete
Anyag: műanyag
Járdaszegély típus: Láthatatlan járdaszegély
Magasság: 80 mm
A tétel elfogyott…
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Ezt a mezőt ne töltse ki:
5
HR Szerző | 23.1.2021
Nagy elégedettség, egyszerű telepítés, megrendelés gyorsan feldolgozva, nincs semmi panasz.... kösz...

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: