Ügyfélszolgálat:info@jeza.hu

CROPAID Fagyálló, természetes biostimuláns hideg és fagy elleni védelemmel 5l

Kód: ZJ734
Ft87 400 / ks Ft72 231 ÁFA nélkül
Kiszállítás 24 órán belül (5 ks)
Szállítási lehetőségek

A Cropaid AntiFrost® egy természetes biostimuláns, amely serkenti a fagyálló fehérjék termelődését a növényben. Ezek a fagyálló fehérjék megakadályozzák a jégkristályok képződését és ezáltal a hideg- és fagykárokat. Ugyanakkor ellátja a növényeket a szükséges olajokkal, vitaminokkal és fehérjékkel. Ez növeli a növények termését és minőségét.

Részletes információ

Termék részletes leírása

Növények biológiai és ökológiai segítsége

  • Előnyösebb 5 l-es kiszerelésben.
  • Élő baktériumokat és több mint 60 ásványi tápanyagot tartalmaz, amelyek támogatják a növény növekedését
  • A Cropaid természetes, és így nem terheli a környezetet a növények számára.
  • Könnyű permetezéssel alkalmazható. 0,5% -os oldatot (1:200) használnak.
  • Megfelelő kültéri és beltéri használatra is.
  • Az alkalmazás utáni hatás 10-14 napig tart.
  • A Cropaid világszerte szabadalmaztatott és nincs hatékonyabb alternatívája.

Hogyan működik a Cropaid?

A növények természetes módon védik magukat a fagytól és a hidegtől azáltal, hogy saját fagyálló fehérjéket állítanak elő. Egyes növények többet termelnek ebből a hormonból, mint mások a genetikájuk és a növekedési környezetük alapján.

A CropAid AntiFrost® thiobacillus baktériumokat és azok által termelt ruszticianint, oxálecetsavat és piroszőlősavat tartalmaz. Ezeket speciális ásványi anyagok keverékével keverik össze.

A növényekre alkalmazva a Cropaid felszívódik a levelek, szárak és gyökerek sztómáiban, serkentve a fotoszintézist és a növény természetes Krebs-ciklusának biokémiai reakcióit. Ez aztán a növény saját fagyálló fehérjéinek és glikoproteineknek a termeléséhez vezet. Ezek a fehérjék kölcsönhatásba lépnek a növényi sejtekben lévő vízzel, ami csökkenti vagy leállítja a jégmagképződést, így megakadályozza a sejtek felszakadását és elhalását.

A hideg- és fagystressz megszűnése után a felesleges fagyálló fehérjék cukrokká, olajokká, vitaminokká és fehérjékké alakulnak, amelyeket a növény felhasznál. Ez serkenti a több rügy és levél növekedését, növelve a növény minőségét és hozamát.

Az AntiFrost MAX® továbbfejlesztett változata a hideg- és fagyszezon vége után is terápiás hatással bír.

A hatás legfeljebb 14 napig tarthat, de a leghatékonyabb az alkalmazást követő 48 órán belül és azon a felületen, ahol a terméket alkalmazzák.

A CropAid AntiFrost® környezetbarát és természetes.

Alkalmazás

A Cropaidot finom permetezéssel kell felhordani a teljes levélfelületre. Egy héten belül 3 permetezés ideális az egész növény lefedettségének garantálásához. A termék koncentrátum, amely vízzel 1:200 l (0,5%-os oldat) arányban keverhető. Felhordás előtt alaposan keverje fel a terméket.

Előnyök

A Cropaid tehát nemcsak hatékony fagyvédelem, hanem kiváló segítőtárs a növények minőségének és termőképességének növeléséhez.

A következő videóban a Cropaid működését láthatja – mindkét növényt hidegkamrába helyezték, és fagynak tették ki. Az egyik növényt Cropaid spray-vel kezelték, a másikat nem.

Ugyanezt láthatjátok a következő videón is, ahol a középső növényt Cropaiddal kezelték, egy másikat versengéssel/utánzással, az utolsót pedig egyáltalán nem.

Antifrost Antifrost MAX Antiheat Antiheat MAX
Csomagolás 1 l; 5 l 1 l 1 l 1 l
A rügyek és a levelek növekedésének serkentése Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Sérülések megelőzése Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Erősebb levelek és szárak stimulálása a vízvisszatartás javítása érdekében Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
A védelem típusa
Ellenáll az akut hidegnek és fagykárosodásnak Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Terápiás hatások a hideg- és fagyszezon vége után Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Ellenáll az akut hő- és szárazságkárosodásnak Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Gyógyító hatások a hőség és aszályos időszak vége után Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
választás választás választás választás

 

Alkalmazás egyedi növényfajtákhoz

Eper

Ültetés előtt áztassuk be a magokat/palántákat az oldatba (45 ml Cropaid 10 liter vízzel hígítva). Az ültetést követő 7. és 17. napon alkalmazzuk, és a virágzás megkezdése után a permetezést a növények teljes felületére kell alkalmazni. Fokozott hideg- és fagyveszély esetén a permetezést 7-15 naponként javasolt megismételni, ha pedig csak a hozamukat vagy minőségüket szeretnénk javítani, akkor 15 naponta lehet kijuttatni.

Magok (alma, körte, birsalma)
Az ilyen típusú gyümölcsfákat először közvetlenül az őszi levelek lehullása után kell kezelni. A második fagyvédelmi alkalmazást akkor végezze el, amikor a rügyek virágba vagy apró termésekbe fordulnak. A tavaszi kijuttatásnál fontos az időjárás előrejelzés betartása, hogy a Cropaid legkésőbb két nappal a fagy előtt kerüljön alkalmazásra, és a hatása a lehető legnagyobb legyen. Használjon 1:200 ml-es Cropaid oldatot. Ha a tavaszi fagyok után szeretnénk minőségüket és ásványianyag-felvevő képességüket javítani, akkor 2-3 hetente javasolt kikenni.

Csonthéjas gyümölcsök (sárgabarack, nektarin, szilva, cseresznye)

Ezekhez a növényekhez a Cropaid 1:200 ml-es oldatát ajánljuk. Az első alkalmazást ősszel, közvetlenül a levelek lehullása után kell elvégezni, a következőt pedig tavasszal, amikor a rügyek kikelnek. A következő alkalmazás virágzáskor lesz, és a legjobb hatás érdekében legalább 2 nappal a várható hideg vagy fagy előtt alkalmazza.

Szőlőtő
Az első alkalmazást ősszel, közvetlenül a levelek lehullása után végezze. További kijuttatást tavasszal végezzen, amikor a rügyek megjelennek. Alkalmazza 15-20 naponta a termés minőségének javítása érdekében. Használjon 1:200 ml Cropaid oldatot.

Paradicsom
Ezeket a növényeket magként kell kezelni. A magokat ültetés előtt kezeljük 1:200 ml-es Cropaid oldattal, majd hagyjuk megszáradni, és jól keverjük össze. Fagy esetén alkalmazzon újabb permetezést, a termés minőségének javítása és a védőhatások megőrzése érdekében pedig 14 naponta permetezzen.

Saláta
Az első kijuttatást a magvak kikelése után kell elvégezni, a többi permetezést 2-3 nappal a fagy beköszönte előtt végezzük. Használjon 1:200 ml-es Cropaid oldatot 15-20 naponta.

Sárgarépa, bab, borsó
Az első kezelést az ültetés előtt végezzük. Terítse ki a magokat egy száraz szőnyegen, és permetezze be. Hagyja megszáradni, és jól keverje össze ültetés előtt. A következő alkalmazást 2-3 nappal korábban végezze el, ha fennáll a hideg és a fagy veszélye. A termés minőségének javítása és a védőhatások megőrzése érdekében 14 naponta ismételten alkalmazhatja a permetezést. Használjon 1:200 ml Cropaid oldatot.

Húsgolyók
Ezeket a növényeket a talajba ültetés előtt is kezelni kell. A levelek kijuttatásához finom permetezőt használhat a jobb felszívódás érdekében. Ha a termés minőségét és az ásványi anyagok felszívó képességét szeretnénk javítani, 15-20 naponta javasolt a kijuttatás.

Krumpli
A Cropaid még burgonyaültetés előtt is használható. A burgonyagumókat ajánlatos oldatba áztatni (100 liter vízhez 450 ml Cropaid), vagy finom aeroszollal permetezni. A következő kijuttatást az ültetés után kell elvégezni, amikor az egész leveleket azonnal permetezni kell, amint elkezdenek növekedni. Ha fagyok vannak, az alkalmazást 7-10 naponta meg kell ismételni.

Cserepes növények (beltéri és kültéri)
Megvédheti őket a fagykártól, vagy minimálisra csökkentheti a kárukat, ha a Cropaid-ot 1:200 ml víz arányban összekeveri, és finom permetet permetez az összes cserepes növényre. Ez a spray nemcsak a megjelenésüket javítja, hanem az élettartamukat is. 15 naponta lehet jelentkezni.

Csomagolás és szállítás módja

A terméket normál csomagszállítással szállítjuk Önnek, és úgy csomagoljuk, hogy a szállítás során ne sérüljön meg. Maga a csomagolás módja a megrendelt darabok számától és a rendelés egyéb tételeitől függ.

Az ügyfelek véleménye a CROPAID-ről

„A két fagy nem károsította a fákat, virágokat, epret és áfonyát. Jó és hatékony terméknek tűnik. Nagyra értékelem, hogy ez egy biotermék." (ET)

„A kezeletlen növényekhez képest a kezelt növények nem csak a hideg ellen fejlődnek lényegesen jobban. Nincs versenytársa." (LB)

„Végre a termék Csehországban is elérhető. Nekem csak a legjobb tapasztalatom van!" (D)                                   

blog-cropaid-HU

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Cropaid - Biológiai növényvédelem
Jótállás: 24 hónap
Súly: 5 kg

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: