Tanácsok és tippek a kerti ház kiválasztásához

Nincs elég megfelelő hely a kertben az összes szerszám, kerti felszerelés, kültéri bútor vagy kerékpár tárolására? Vessen egy pillantást az egyik kerti házra. Akár kezdő, akár tapasztalt kertész vagy, a kerti ház kiválasztását mindig gondosan át kell gondolni. Létezik több fajta anyag, méret és típus, amelyek nagyban kibővítik a választást, de egy kicsit nagyobb kihívást is jelentenek.

Rengeteg ház van a piacon, ezért tanácsadónk itt van, hogy kiválassza az Ön igényeinek megfelelő kerti házat. Elolvashatja a cikket teljes egészében, vagy csak kattintson a kereszteződésben érdekelt témára.

Kereszteződés

  1. Mire használhatom a házat és hol helyezhetem el?
  2. Aké mám možnosti ukotvenia domčeka?
  3. Milyen anyagból készülnek a kerti házak?
  4. Mivel kell felszerelni a házamat?
  5. Hogyan és mivel szereljem össze a házat?m?
  6. Több kérdés?

1. Mire használhatom a házat és hol helyezhetem el?

Először is meg kell gondolni, hogy mit fog használni a kerti házban, és mit szeretne tárolni benne - ennek megfelelően válassza ki a ház megfelelő méretét. Azonban nem minden kerti házat kell használni fűnyírók, lapátok és egyéb kiegészítők tárolására. Néha ez is kényelmes módja annak, hogy magánéletet teremtsen gyermekei számára, vagy akár az egész család kikapcsolódására.Ebben az esetben azonban nagyobb méretű, nyitható ablakokra és padlóra kell számítani, így az ideális választás inkább egy faház.

Tipp egy szomszédtól: Figyeljen nemcsak az egész ház méretére, hanem a bejárati ajtó méretére is. Egyes modellek gyengesége viszonylag alacsony bemenet, ami sok ember számára nagyon kellemetlen megállapítás.

Előzetesen át kell gondolnia a kerti ház helyét is. Az ideális hely az lesz, ahol nem kell túl gyakran erős széllökésekkel szembesülnie. Nem ajánlott a házat fák alá helyezni, ahol fennáll az ágak, a madarak ürüléke vagy a rossz szerencse veszélye, ami lassan elkezdheti elpusztítani a házat.

Foglalkozik azzal, hogy be kell-e jelentenie a kerti ház építését a hatóságoknak? Az aktuális feltételeket az építési törvény tartalmazza. Jelenleg nem kell jelentenie a legfeljebb 25 m2 beépített területű és legfeljebb 5 méter magas épületeket, amelyek szintén legalább 2 méter távolságra vannak a telekhatároktól. Ne feledje azonban, hogy egyes településeken az építkezést önkormányzati rendelet korlátozhatja vagy tilthatja. Így a legpontosabb információkat kaphatja a helyi építési irodában.

Vissza a kereszteződésre

2.Milyen lehetőségeim vannak a ház rögzítésére?

Miután megtaláltuk a megfelelő helyet a kerti ház számára, biztosítanunk kell a lehető legnagyobb stabilitást. Ezért szükséges a házat megfelelő módon rögzíteni. Több fajta lehetőség közül választhat.

A kerti ház rögzítésének legegyszerűbb módja a földbe helyezett horgony használata. Ebben az esetben a ház közvetlenül a talajhoz van rögzítve horgonyokkal, amelyekhez a tető alatt vezetett kábel a ház mindkét oldalán rögzítve van. A ház rögzítésének ez a módja különösen alkalmas fedett és szélvédő helyekre, és fémlemez és műanyag házakhoz használják.

Ha megbízhatóbb rögzítési módszert szeretne használni, fúrhatja a kerti házat beton vagy fa alapra. Egy faház alapítása esetén arra is kell gondolni, hogy a ház nem érintkezhet közvetlenül a talajjal, hogy a nedvesség ne kerüljön be a gerendákba. Ezért a ház támasztórácsát bitumenkartonnal kell alátámasztani, ideális esetben még mindig a gerendákon ülve, amelyek elválasztják a talajjal való érintkezéstől.A horgonyzás ebben az esetben klasszikus jávorszarvas profilok (úgynevezett vingles) és dübelek vagy kémiai horgony segítségével történik. Alternatív megoldásként a beton horgonykészletei közvetlenül megvásárolhatók.

Ha nincs fa vagy beton alapja, akkor klasszikus őrölt acélcsavarokkal helyettesíthető. A következő eljárás már megegyezik a beton vagy fa alapra történő telepítéssel.

Tipp a szomszédtól: A szükséges tartozékokat nem mindig tartalmazza a csomag. Tehát ellenőrizze előre, például az összeszerelési utasításokkal, hogy mit kell vásárolnia a megfelelő rögzítéshez.

Vissza a kereszteződésre

3. Milyen anyagból készülnek a kerti házak?

Három lehetőség közül választhat: pléh, műanyag vagy faház. Minden anyagnak előnyei és hátrányai vannak, amelyek szerint könnyen kiválaszthatja az ideálisat.

Pléh faházak

A pléh házak leggyakrabban profilozott acéllemezből készülnek, amely a szerkezettel együtt horganyzott és porszórt. Ennek köszönhetően nem kell túl sokat törődni az ilyen típusú házakkal, így nincs szükség a bevonatok megújítására, elegendő csak a látható szennyeződéseket vízzel mosni. Hasonlóképpen, a ház ellenállása meglehetősen magas - így nem kell aggódnia, hogy a ház rossz időjárás vagy normál időjárási viszonyok miatt megsemmisül.Szükséges azonban egy megfelelő rögzítés a talajhoz, ennek nélkül a ház nagyon instabil lesz.

A felhasznált anyag viszonylag kis súlya miatt bármely többé-kevésbé tapasztalt kertész könnyen kezelheti a pléh ház összeszerelését. Azt is meg kell említeni, hogy a legtöbb pléh ház 0,3 - 0,4 mm vastagságú pléhbólből készül, ami elegendő a normál használathoz. Ugyanakkor előfordulhatnak olyan jobb minőségű pléh házak is, amelyek kétszer olyan vastagságú pléhhel rendelkeznek. Természetesen ebben az esetben a minőség tükröződik a magasabb árban.

Műanyag házak

Ha műanyag házat keres, jellemzői szinte megegyeznek egy pléh házéval. Alig kell aggódnia a ház karbantartása miatt - vízzel is eljuthat a látható szennyeződések eltávolításához. Amellett, hogy a műanyag, mint anyag, szinte karbantartásmentes, meglehetősen tartós is, így normál működés közben nem kell aggódnia az anyag repedése vagy törése miatt.Hasonlóképpen, a felhasznált anyag kis súlya nemcsak az egyes alkatrészekkel, hanem az egész házzal való összeszerelés során is megkönnyíti a kezelést. Ebben az esetben azonban a könnyű anyag instabilitást okoz, ami a műanyag kerti házak gyengeségei miatt nem túl természetes.

Tipp egy szomszédtól: Ha műanyag vagy pléh házat választott, nem kell aggódnia a monokróm kialakítása miatt. A házakat fa díszítéssel is kínálják, hogy a ház jobban illeszkedjen a kertjébe. A legnépszerűbb színek közül a fa dekoráció mellett antracit / szürke is.

zahradni-domek-drevo-dekor

Fa házak

A fából készült kerti házakat kétféle építésben kínálják. A panelszerkezetet elsősorban kisebb házakban használják, amelyeket kerti kiegészítők tárolására használnak. Az ilyen típusú konstrukcióval történő telepítés nagyon egyszerű, mivel a házakat előre összeszerelt állapotban szállítják, és csak az egyes paneleket kell csavarni.A második típus egy rönkszerkezet, amely jellemző a nagyobb kerti házakra, amelyek néha kis házakként használhatók. Az ilyen házak jobb minőségűek, mert falaik szélesebb deszkákból állnak, amelyeket egyenként egymásra kell rakni.

A megjelenésű faházak pazarabb karaktert adnak a kertnek, és a felhasznált anyagnak, leggyakrabban lucfenyőnek köszönhetően természetesebb részévé válnak. A faház megszerzésekor azonban számítani kell az anyag igényesebb karbantartására és gondozására. A fát mély hatású alapozóval és a kékség és a penész elleni megelőző bevonattal kell kezelni a ház telepítése előtt (a fát általában teljesen kezeletlenül szállítják).

A végső bevonathoz ajánlatos mázat használni, amely elsősorban a nedvességtől és a napfénytől védi a fát. A faház gondozása azonban nem ér véget - ajánlatos a bevonatot ideális évente vagy kétévente megújítani, hogy a ház élettartama a lehető leghosszabb legyen. Jelenleg már festett házakkal is találkozhat a piacon. A festészet azonban itt sem kerülhető el. A táblák gyárilag csak az egyik oldalon (kívül) vannak festve.A faprofilok belsejét az építés során be kell vonni.

Tipp egy szomszédtól: A fából készült kerti házakat gyakran megkülönböztetik szerszámházakká és kerti házakká / nyaralókká, amelyek főként méretük miatt nyári lakásként vagy pihenőhelyként is használhatók.

zahradni-domek-drevo

Vissza a kereszteződésre

4. Mivel kell felszerelni a házamat?

Például megvásárolhat egy padlóburkolatot egy pléh kerti házhoz, amely biztosítja annak nagyobb stabilitását, és megkönnyíti egy további padló elhelyezését is. Így az OSB lapok, fedélzetek vagy táblák csavarozhatók a padló alapjához. Az ilyen padló előnye a klasszikus betonfelületen a fagytól való részleges szigetelés, valamint a ház páratartalmának csökkenése. Az alapot azonban nem úgy tervezték, hogy a házat a talajhoz vagy más anyaghoz rögzítse.

Ha azonban nincs ideje saját padlóburkolatot vásárolni és készíteni, a padlókat gyakran közvetlenül egy adott házra szabják pléh- és műanyag házak számára. Kiváló minőségű és karbantartásmentes fa-műanyagból (WPC) készülnek, amely ellenáll a erőlködés és a nagyobb terheléseknek, ugyanakkor nem kell foglalkoznia a padló alapjával.Faházak esetében közvetlenül fapadlót is vásárolhat, ha arra törekszik, hogy a ház belsejét hangulatosabbá és szépebbé tegye. Ezután egyszerűen közvetlenül a ház tartógerendáihoz csavarják, így nincs szükség további tartozékok vásárlására.

A lehetséges károk elkerülése érdekében ajánlatos tetőtámaszokat használni pléh házakhoz. Értékelni fogja ezt a házkiegészítést, különösen, ha olyan helyen él, ahol fennáll a nehéz vagy állandó hózápor veszélye. A tetőtámaszok segítenek növelni a ház tetőjének teherbírását a hóterhelés ellen - pontosabban, a tető teherbírása akár 50% -kal is nő.

zahradni-domek-stresni-vzpery

A faház hosszabb élettartamának biztosítása érdekében ideális, ha a ház tetőjét további tetőfedéssel látja el. Ebből a célból gyakran használnak öntapadó aszfaltburkolatot, amelyet egyszerűen csak a tetőre ragasztanak az egyes csíkokban, és a kiválasztott helyeken körmökkel nyomják. A nap ezután elvégzi helyetted a többi munkát - melegítéskor az öv lágyul, így a két szomszédos csík egymáshoz olvad, és a fa tetőhöz is tapad.Az aszfaltburkolat konkrét típusa a tető lejtésétől függ. A homokfúvott bitumenkarton ugyanazon az elven is működik, kissé eltérő megjelenéssel. Mindkét típusú burkolat különböző színekben kapható, hogy segítsen feldobni kertjét.

A ház helyének jobb kihasználása érdekében külön állványokat lehet vásárolni, például kis szerszámok vagy tároló dobozok tárolására. A függő polcok mellett - faházak esetében a rögzítés egyszerű, pléh - vagy műanyag házak esetében az alkalmazás rosszabb, de kifejezetten ehhez igazíthatók (például a Palram műanyag házak esetében).Nem kell csak polcoknak, hanem közvetlenül szerszámtartóknak vagy függő paneleknek is lennie. A pléhlemez és a műanyag vastagsága miatt nem javasoljuk a tartozékok felszerelését a ház falára. Célszerű a ház oszlopait használni a telepítéshez.

Tipp egy szomszédtól: Nem mindig szükséges külön vásárolni a ház tartozékait. Az akciókészleteket gyakran közvetlenül kínálják, ahol a kerti házhoz ingyenesen kaphat padlóalapot vagy tetőfedést.

drzak-na-naradi-domek

Vissza a kereszteződésre

5. Hogyan és mivel szereljem össze a házat?

Ha a kerti ház már úton van otthonába, itt az ideje, hogy felkészüljön a telepítésre. A ház összeszerelése előtt megfelelő helyet kell készíteni a kertben, hogy a ház teljesen egyenes és burkolt felületen álljon, vagy beton, burkolt vagy fa alapot építsen.

Győződjön meg róla, hogy egy vagy két segítőt biztosít magának az összeszereléshez, nagyobb számban a munka gyorsabban megy kézből, és néhány munkafeladatot nehéz lenne magának kezelni. Idő szempontjából ideális esetben tegyen félre egy egész napot a ház összeszereléséhez. Ezután mindössze annyit kell tennie, hogy tanulmányozza az utasításokat, amelyek mindig megtalálhatók az egyes házak csomagjában, vagy online is elérhetők az egyes termékek weboldalán, és elkezdik az összeszerelést.

Ne feledje, hogy összeszereléskor nem lehet alapvető eszközök nélkül. Ezért feltétlenül készítsen létrát, szintet, kalapácsot, fúrót, fűrészt, csavarhúzót, mérőszalagot, fogót, valamint védőszemüveget és kesztyűt. Az összes szükséges eszközt mindig az utasítások tartalmazzák, ezért először is irányítsa.

montaz-zahradni-domek

6. Több kérdés?

A ház kiválasztása nem tudomány, azonban tanácsos alaposan átgondolni a fentieket, mielőtt megvásárolná. Amint rájöttél magadnak, sok lehetőség van, és nem lehet kiválasztani egy vagy két legjobb házat. Ha további kérdése van, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk a kapcsolatok segítségével - készen állunk arra, hogy segítsünk Önnek szakszerűen és barátságosan kiválasztani a házat.

Vissza a kereszteződésre

Kerti házak és kiegészítők egy helyen